Sten-Åke Sändh - Stenis Fotoblogg

Jag använder Fotosidans bloggar och portfolios i symbios främst för att det är ett bra och enkelt sätt att hålla ihop en fotorelaterad berättelses kontext och bilder på ett bra sätt. Portfolion i sig är inte optimal som jag ser det för att presentera själva berättelsen eller bakgrunden. Det är heller ingen naturlig plats att diskutera själva portfolions bilder. Jag hoppas att bloggformatet kan lösa det på ett bättre och mer naturligt sätt och jag hoppas att fler hittar till både berättelsernas bakgrunder och mina portfoliobilder via bloggarnas länkar. Eftersom jag tycker att all efterbehandling i RAW-konverterare i princip innebär en möjlighet till obegränsad förändring och att den inte kan verifieras utan en RAW-bild, så kan ni anse samtliga mina bilder som manipulerade. Mina bruntonade reprofotade dian är det absolut enligt Fotosidans definition och jag klonar gärna bort saker i mina bilder som jag inte vill ha där. Sten-Åke Sändh

Maskrosen i Estepona

Translate into Google English:

Dandelion in Estepona - Photo page (www-fotosidan-se.translate.goog)

 

Även i Spanien finns det utblommade maskrosor

 

I det här fallet rör det sig dock om "vattenkonst" på rondellen utanför det alldeles nya Kulturhuset i Estepona.

Det här är ett exempel på den fina offentliga utsmyckning som Estepona Stad gjort under ledning av sin dynamiske borgmästare de senaste 10 åren.

Vid sidan av konst bl.a. bestående av mängder av kakelmosaik så har staden även hittills fått över 60 stora muralmålningar som är smått fantastiska.

 

(Förstora gärna)

   

 

Inlagt 2023-05-21 23:09 | Läst 1755 ggr. | Permalink
Snyggt tyckte jag direkt på thumbnailbilden trodde det var äkta maskros. Snyggt också då man tittar närmare och för reda på vad det är. Bra jobbat borgmästaren och Sten-Åke för fotona!
Svar från Sten-Åke Sändh 2023-05-21 23:21
Du var snabb som en kobra idag Måns!

Ja jag tycker konstnären lyckats fantastiskt väl med denna vattenkonst och jag har noterat på andra ställen i Europa att spanska konstnärer ofta gjort spektakulära konstverk även där.

Men just i Estepona bestämde man sig för ca 10 år sedan att ge staden, som då var lätt på dekis, ett ordentligt ansiktslyft för att göra den mer attraktiv och det har man sannerligen lyckats med.

Jag har länge haft svåra problem med att gilla Spanien, vilket jag vet beror på att jag två ggr fått mitt bagage på omvägar när flygplansbyten inte funkat. En gång är ingen gång men två ggr, det har inte hänt ens i Afrika, som något otippat fungerat betydligt bättre än Spanien. Den här gången gick det i alla fall bra även på flygplatsen.
Oj så snyggt och fint gjord
/N
Mycket tilltalande utsmyckning. Helt i min smak.
Hälsningar Lena(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg